שאלות בנושא תפילת שחרית יחיד

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/11/17 09:34 יח בחשון התשעח

שאלה

שלום רב,

במהלך השנים האחרונות התחזקנו מאוד ב"ה ולאחרונה חזרנו בתשובה. לצערי אני כרגע לא יכול להתפלל עם הציבור מאחר ואשתי בהריון ויש לנו עוד בנות ותינוקת שדורשות הרבה תשומת לב וכוחות.

אני מתפלל שחרית יחיד ועלו לי מספר שאלות, אשמח לקבל עליהן תשובה:

1. סדר תחנון - מתי מתפללים? האם בכל בוקר? ובעניין זה, האם גם במנחה?

2. בסידור שאיתו אני מתפלל יש גם יחסית בהתחלה "שמע ישראל" וגם בהמשך לקראת תפילת עמידה. האם את שתי הקריאות יש לומר? האם יש מניעה לומר את שתיהן? האם את שתיהן צריך לומר בקול?

3. לקראת תפילת עמידה יש חלק שכולל קדושה. האם יחיד אומר אותה? האם בעמידה? האם בקול?

4. האם זה בסדר לעמוד לכל אורך התפילה? או שיש כוונה בהבדל בין ישיבה לעמידה בתפילה?

תודה רבה

תשובה

שלום

1. בכל בוקר ובמנחה לפי הנוסח שלך (יש הבדלים מסויימים בין עדות המזרח - ספרד - אשכנז

2. הקריאת שמע הראשונה היא בחלק של התפילה שקודם לפסוקי דזמרא. יש רבים שאינם מקפידים לומר חלק זה, אבל בהחלט ראוי אם אפשר לומר גם את זה.

הקריאת שמע העיקרית שבה חייבים היא זו שלפני תפילת עמידה. בה צריך לכון למצוות קריאת שמע. אותה אומרים בקול (בעיקר פסוק ראשון), ושאר הדינים כמו כיסוי העיניים והחזקת הציצית, והאיסור להפסיק באמצעה.

3. את הקדושה שבתפילת עמידה אומרים רק בציבור כאשר השליח ציבור חוזר על התפילה.

4. זה תלוי בעדה שלך ובנוסח.