שאלה בנוגע לכשרות בבית חילוני.

חדשות כיפה רבני כושרות 16/10/17 15:03 כו בתשרי התשעח

שאלה

שלום, האם ניתן להכשיר כלים לפני ההכנה בהם? ארחיב קצת יותר.. בן זוגי מזה כ5 שנים מעולם לא אכל אצלי(הוא מסורתי.) כי איננו מפרידים את הכלים. בעבר ניסינו להביא כלים שיהיו רק לו אך הוריי בלי כוונה כמובן מתבלבלים ומשתמשים בהם. טוענים שלא מצליחים ולא יצליחו להתרגל להפרדה של כלים. אני ובן זוגי גרים יחד כבר שנה, מסתדרים טוב ושומרים כשרות בבית, אך לאחרונה צפו חששות.. אינני רוצה שילדיי לא יוכלו לאכול אצל סבם וסבתם. האם ניתן לעשות משהו בנידון?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

הבעיה שאת מציינת היא אכן בעיה קשה, באופן כללי ההלכה מעוניינת לשמור על אחדותו של עם ישראל, ועל אחדות המשפחה בפרט.

אך כל זאת בלא לפגוע בשמירת ההלכה עצמה.

אם הורייך אינם מקפידים על הפרדה בין בשר לחלב אסור לכם לבשל בכליהם.

מאידך מותר לאכול מאכלים שהוכנו בכשרות בשבילכם, (והייתם נוכחים בעת הבישולים כדי לוודא זאת) כאשר לא יודעים שב24 השעות האחרונות בושלו בכלים מאכלי איסור או בשר וחלב.

כך תצטרכו להקפיד רק על כלי האכילה שבהם אתם משתמשים, צלחת מיוחדת וסכו"ם מיוחד לכם. (או לחילופין להקפיד על שימוש בכלים חד פעמיים בלבד).

כמו כן לדעת הספרדים אין בעיה להשתמש בכלי זכוכית למיניהם.

מומלץ מאוד לפנות לרב שמכיר אותכם באופן אישי כדי שיוכל להדריך אתכם במציאות מורכבת זו.

והאמת והשלום אהבו.

(עקב תקלה חל עיכוב במענה על שאלה זו, עמכם הסליחה)