שאיבת חלב בשבת להאכלת פג במוצש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/12/17 22:11 יד בכסלו התשעח

שאלה

שלום הרב,

ב"ה ילדתי בערב שבת, בשבוע 34. הילד נמצא בפגייה ויישאר בה גם בשבת(ולאחריה). אני שואבת בשבילו כל 3 שעות ומקפידה על כך מאוד גם משום שאני מודעת לצורך הגדול שלו וגם משום שכואב לי מאוד לאחר 3 שעות. ושאבתי מספיק גם לצורך השבת עצמה. השאלה היא מה ניתן לעשות בשבת עצמה?

הילד ניזון בעיקר מחלב אם, כמה שאני מצליחה לספק לו. האם ניתן לשאוב בשבת גם לצורך האכלת הילד לאחר השבת ולא לזרוק אותו?

תודה ושבת שלום.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מזל טוב להולדת הבן, תזכו לגדלו לתורה חופה ומעשים טובים, מתוך שמחה.

קבלתי את השאלה במוצאי שבת, כך שלא עניתי בזמן, ואני מקווה שהדבר הסתדר. באופן כללי אין לשאוב בשבת אלא לצורך השבת ולא למוצאי שבת. אם יש בעיית גודש מותר להמשיך ולשאוב בשבת ולשים חומר פוסל, ועדיף לעשות זאת במכונה חשמלית.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי