רצח גוי - מותר או אסור?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/09/17 20:48 כה באלול התשעז

שאלה

בס"ד.

שלום, שמח לדעת האם מותר או אסור לרצוח גוי. מצד אחד כתוב "אל תרצח" ומצד שני כתוב "עין תחת עין", אז זה אומר שברוך גולדשטיין ביצע חילול ה' או לא? אשמח שתצרף ציטוטים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.

בעצם השאלה יש משהו מזעזע - כאילו היה מקום לחשוב שתורת ישראל תתיר להרוג אדם סתם ללא סיבה.

ובמשך חכמה (על פרשת משפטים) הביא פירוש אחד שהריגת גוי אפילו יותר חמורה מהריגת ישראל, בגלל חילול השם שבדבר.

'עין תחת עין' זה דין ששייך למקרה שאדם שהזיק את גופו של חבירו מה דינו. וכפי שמבואר בחז"ל ובפוסקים מדובר בעונש ממוני שבית הדית מטילים עליו.

לגבי הריגת גויים כחלק מהמלחמה שלהם כנגדנו, כל עוד לא מדובר בהגנה עצמית ובהצלה מיידית מפיקוח נפש, זה מוטל על מדינת ישראל ועל צה"ל וכוחות הביטחון.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן