קריאת זכור לאחר התפילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/02/18 01:58 כד בשבט התשעח

שאלה

שלום הרב,

מה יעשה אדם שלא הגיע בזמן לקריאת זכור בבית הכנסת בשבת זכור?

האם יש עניין להוציא ספר תורה לאחר התפילה רק לצורך קריאת זכור?

או שאולי בכלל יש בזה משום פגיעה בכבוד ספר תורה/בית הכנסת?

האם צריך מניין?

האם הדין יהיה שונה במקרה ומדובר באישה שלא שמעה את קריאת זכור בזמן התפילה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין להוציא ספר תורה בגלל אדם שלא שמע פר' זכור. אפשר או לצאת בקריאה בתנ"ך וכן בקריאת התורה בפורים עצמו. בודאי שאם יש באותו ישוב מניין מאוחר שקורא זכור ישתדל לשמוע במניין אחר אפילו אם יצטרך ללכת בשבת כדי לשמוע קריאת זכור.

נשים יש מחלוקת אם חייבות כלל בקריאת זכור ונהגו להחמיר, אבל בודאי שלא תוציא ספר תורה אלא א"כ הוציאו לקריאת התורה אז אפשר לקרוא גם זכור.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ