קנאביס רפואי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/06/17 08:35 כ בסיון התשעז

שאלה

שלום הרב,

בעקבות עבודת מחקר הלכתית ומדעית שאנו עורכות נשמח לקבל את עזרתך בשאלה

האם מותר להשתמש בקנאביס לצורך רפואי?

ושאלה נוספת אם כן, האם מותר לעשן קנאביס בשבת?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. קאנבים בודאי מזיק לדברים מסוימים בגוף האדם. כמו כל תרופה שהיא בודאי מזיקה, השימוש מותר רקל לאחר שאנו עושים חשבון הפסד מול רווח. אבל כל זה כאשר החשבון הוא אמיתי ללא תערובת של פרנסה וכספים מהדבר. שאלת החשבון היא מופנת לרופאים יראי שמים שאין להם בצע כסף.

ב. אין לעשן קנאביס בשבת. אבל אפשר לקחת קאנביס רפואי (אכילה שתיה וכו') לצורך רפואי, אם מצב האדם הוא שכבר נפל למשכב או חולה גמור, אבל סתם כאב או הרגשה לא נעימה (הקאות וכדו') אין מקום להתיר שמוש בקאנביס לצורך זה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן