קיום אזכרה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/04/18 21:25 יט בניסן התשעח

שאלה

שלום רב,

\אימי נפטרה בתאריך ל' ניסן.

מתי עלינו לקיים את האזכרה ומתי אפשרי לעלות לקבר.

האם מותר לעלות לקבר בחודש ניסן?.

תודה ומועדים לשמחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

את האזכרה עושים ביום השנה לפטירה: ל' ניסן.

בעניין עלייה לקבר בחודש ניסן, קיימים מנהגים שונים; יש אוסרים, מפני שאין אומרים "צידוק הדין" בחודש ניסן (תפילה שנוהגים לומר בבית הקבות אחרי קבורת הנפטר, ובה מקבלים את רוע הגזירה ומצדיקים אותה) (רמ"א או"ח סי' תכ"ט סעי' ב'), ויש אוסרים משום שחודש של גאולה הוא.

מי שלא עולה בניסן - מבקר בבית הקברות בערב ר"ח ניסן.

לעומת זאת, ישנם פוסקים רבים המתירים: "ואפילו בחודש ניסן עולין לבית הקברות ליום השנה ולשלושים ולשבעה, לומר שם מזמורי תהילים לעילוי-נשמת והקדיש, אלא שאין אומרים השכבה" (גשר החיים, ח"א פר' כ"ט עמ' ש"ז).

עיין תשובה מפורטת: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4646508,00.html

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן