קורבן פסח שני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/01/18 14:22 כג בטבת התשעח

שאלה

שלום לכב' הרב,

לפי הידוע לי, כשמשה עלה להר סיני, הוא למד מהקב"ה את כל התורה שבכתב, זאת אומרת את כל חמשת חומשי התורה.

אך בפרשת "בהעלותך", כשניגשו אל משה אנשים שרצו להקריב את קורבן הפסח, במקום שמשה יאמר להם על פסח שני, הוא פנה לקב"ה כדי שיורה לו את ההלכה, מה שלא מתיישב עם מה שאמרתי בתחילה (שמשה היה כבר צריך לדעת את זה).

כיצד ניתן ליישב את הקושיה?

תודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לפי הדעה שהתורה נתנה חתומה למשה - אז היא נתנה לפני מותו.

יש דעה מקובלת יותר שנקראת: 'מגילות מגילות' (עיין גיטין ס.)

משה נתן בסיני את כל התורה עד התאריך של מתן תורה: כל ספר בראשית וספר שמות עד פרשת יתרו.

לאחר מכן משה המשיך לקבל את דבר ד' בהזדמנויות שונות: 'מגילות מגילות'.

כך עולה מתוך פשט התורה:

יש פרקים מסוימים שנאמרים ב'אהל מועד' (בתחילת ויקרא) אחרים במדבר סיני (בתחילת במדבר).

ספר דברים מתאר את דברי משה בערבה, לקראת הכניסה לארץ.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן