קדיש בתפילת שחרית

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 15/03/18 23:28 כח באדר התשעח

שאלה

שלום,

הורדתי מהאינטרנט את תפילת שחרית המקוצרת.

באף מקום בתפילה אינה מופיעה תפילת קדיש, וכידוע לי, יש מספר פעמים שצריך לאמר בתפילת שחרית קדיש.

ובנוסף, אימי, ז"ל, נפטרה לפני כשנתיים, וברצוני לכוון את אמירת הקדיש לאימי ולשאר בני משפחתי, שהלכו לבית עולמם בשנה האחרונה, ולקרוא קדיש יתום.

האם יש צורך לקרוא קדיש יתום, או שמא קדיש בלבד?

מהו ההבדל בין קדיש לקדיש יתום??

ת ו ד ה !!!

תשובה

שלום וברכה,

גדולה מעלת הקדיש עבור נשמת הנפטר, ובפרט שהבנים אומרים על הוריהם.

אמירת קדיש מצריכה מניין של 10 גברים מעל גיל 13, ואין אפשרות לאומרה באופן יחידי. כאשר תתפלל בבית הכנסת, תפנה לאחד מהמתפללים שינחה אותך מתי תאמר קדיש היתום.

החזן אומר קדיש בין חלקי התפילה השונים, ואילו האבלים אומרים 2 קדישים לקראת הסוף.

בשורו טובות

יוגב כהן

הר ברכה