קבורה עם עגילים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/05/18 11:25 כו באייר התשעח

שאלה

שלום.אחיין שלי שם קץ לחייו והו נקבר עם העגיל שהיה לו באף.האם זה בסדר?אני יודעת שהאדם נקבר בלי כלום על גופו.תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש לכך הרבה חילוקי דינים, כגון: האם אפשר להסיר, האם היה אם דם הנפש בשעת הפטירה ועוד שאלות הלכתיות שרק אנשי החברה קדישא יודעים איך להתעסק במקרים כאלו. על כן כדאי לצאת מתוך נקודת הנחה שחזקה על אנשי גמ"ח של אמת שעשו כדין. ואפילו אם הייתה איזה בעיה יש לתת לנפטר שינוח על משכבו בשלום ולעשות פעולות חיוביות להרבות שמירת הנפש בתורה ומצוות. .

המקום ינחם את כל האבלים עם כל אבלי ציון וירושלים

בברכת שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ