צניעות

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 08/04/18 12:37 כג בניסן התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב, שמי הוא נועה כהן, אני לומדת בכיתה י.

רציתי לשאול אותך שאלה שמעסיקה אותי זמן מה, חשבתי שתוכל אולי לענות לי עליה ולהסביר לי עליה, השאלה שלי עוסקת בעניין צניעות.

מהי צניעות לפי ההלכה? האם צניעות זה רק בליבוש או גם בהתנהגות שלי כלפי אנשים?

אני ילדה שתמיד משתדלת תמיד לכבד את הסובבים אותי , אני שומרת תורה ומצווות.

אך לפעמיים החצאית שלי עולה מעל הברך, ואותם אנשים שסובבים אותי ביום יום אומרים לי שאני לא צנועה בכלל ומעירים לי, ורואים אותי כבנאדם לא דתי.

כמו כן אני רואה בנות שהחצאית שלהן עוברת את הברך, אבל הן מוכרות את הגוף שלהן לשביל בנים, ומדברות במילים גסות. ואנשים רואים אותן כבנות דתיות שנמצאות כרגע בגיל ההתבגרות ולא מבינות מה הן אומרות.

רציתי לדעת אם הצניעות בלבוש באמת משפיעה על אנשים שסובבים אותי.

אשמח אם תענה לשאלתי, תודה רבה נועה .

תשובה

שלום וברכה,

צניעות היא בראש ובראשונה עמדה נפשית שמתבטאת גם כלפי החוץ בלבוש ובהתנהגות. צריכה להיות השלמה בין תכונות האדם ותפיסת עולמו לבין ההתנהלות שלו היום יומית. אם אדם מעריך צניעות, אך אינו מתנהל בחייו ובלבושו כך - אז משהו לא תקין בלשון המעטה..

בדיקתך הרוחנית צריכה להתבצע כלפי עצמך ביחס למסורת ישראל ולהלכה, וללא התחשבות בהערות פוגעניות אם את דתיה או לא.

אך, באופן כללי, אם אנשים שקרובים אלייך מעירים לך - טוב לבחון שוב "האם יש עשן בלא אש".

מציע שתלמדי הלכות צניעות בספר פניני הלכה ליקוטים ג - נמצא גם באינטרנט.

להרחבה - https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%A6%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C-6/