צניעות בין מדריכים לחניכים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/10/17 01:57 יד בתשרי התשעח

שאלה

שלום הרב,

אני קומונרית בסניף בני עקיבא ואני רוצה לעשות לעצמי סדר בדברים כדי שאוכל להנחות אותי ואת המדריכים.

מאיזה גיל צריך להתחיל לשמור נגיעה?

והאם יש גיל שצריך להקפיד יותר, נגיד חניך גדול שצריך עזרה במסלול.

אשמח לדעת על מקרים של אלימות בין חניכים (מותר להפריד/אסור), געגוע/בכי, עזרה במסלול, פציעות ומגע סתמי לצורך העברת הפעולה.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה.

צריך לחיות חיים צנועים.

בוודאי שבגיל של הסניף.

קומונרית וקומנורים, מדריכות ומדריכים לא נוגעים פיזית בחניכים. בכל גיל שכבר נמצאים בבני עקיבא. הדבר נובע הן מההלכה, והן מהרחקות יתרות שצריך לשים היום בשל כל תחום הזהירות מפני פגיעות.

לא צריך "להקפיד". זה לא דבר חריג. זה דבר שצריך לא לעשותו.

ואם מישהו צריך עזרה - אזי עוזרים לו, אם אין דרך אחרת שבן מינו או בן מינה יעזרו לה.

בוודאי שמותר להפריד בין חניכים ניצים וכדו'. אבל לא כחלק מהעברת פעולה, לא כמענה לבכי וגעגוע וכדו'.

אחזור שוב על הפתיחה: חברה שלמה צריכה להיות חברה צנועה, בה מגע פיזי לא מתקיים בין המינים.

וחשוב לא לכנות את זה בדבר חריג - "שומר נגיעה" - אלא כנורמה של התנהגות. ובד בבד, לבנות את יראת השמיים של החניכים בסניף על עוד נושאים רחבים שיש בעולם ההלכה והקודש.

כל טוב ובהצלחה