צומות

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 23/09/17 17:28 ג בתשרי התשעח

שאלה

שלום,

בעלי סובל ממיגרנות בדר"כ. כל צום הוא צם ואז מתחיל כאב ראש ומקיא ואז הולך לישון ולא אוכל עד למחרת ורק מקיא. האם ניתן להקל עליו בצומות?

תשובה

שלום וברכה,

ביחס לצומות הקלים (צום גדליה, עשרה בטבת, תענית אסתר ו-י"ז בתמוז) הוא פטור מהם.

ביחס ל-ט' באב, הוא גם פטור מהצום אך ראוי שאם יכול בערב לצום, שיעשה זאת. אם אינו יכול או שיש חשש שזה יגרום להתפרצות המיגרנה, אינו צריך.

לגבי יום כיפור יש להתייעץ באופן אישי עם רב על מנת לקבל הדרכה מותאמת באופן מלא.

רפואה שלימה!