צום יום כיפור לאחר ניתוח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/09/17 03:44 ט בתשרי התשעח

שאלה

עברתי ניתוח חירום להסרת שחלה עקב דימום מסיבי וסיבוך גיניקולוגי. ביום כיפור יהיה 12 יום לאחר הניתוח. יש לי המוגלובין נמוך (9) ולחץ דם נמוך. האם אני יכולה לצום ביום כיפור? שכחתי לשאול את הרופא ובכל זאת אני לא בארץ ורופאים לא יהודיים לא מבינים את משמעות יום כיפור.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, רפואה שלמה והתאוששות מהירה.

במצב הרגיל נכון היה לשאול רופא ולעשות כעצתו.

ברם, כאשר אין ברירה נראה שהדבר תלוי מאוד ביכולת האבחנה שלך עצמך, דברי הפוסקים המבוססים על "לב יודע מרת נפשו".

לכן, הדבר הנכון לעשות הוא להתכונן לצום, להתחיל לצום, ובוודאי שלהעדיף את השהות בבית במזגן על פני הליכה לבית הכנסת, שהלוא זו מצוות התורה.

ואם ח"ו את מרגישה ירידה משמעותית בתפקוד - להתחיל מיד לשתות ולאכול כפי שצריך.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב וגמר טוב.