צום בכיפור עבור אמא שלא מרגישה טוב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/09/17 03:25 ט בתשרי התשעח

שאלה

שלום לך כבוד הרב,

אמא שלי לא מרגישה טוב מזה זמן מה, אושפזה לפני 3 שבועות עקב סיבוך של זיהום בדרכי העיכול והתייבשות שהובילה לכשל כלייתי + חיידק בכיליה. היא שוחררה לפני ערב ראש השנה אך עדיין סובלת מחולשה כללית וכאבים חזקים בגב שנובעים לפי דעתי מהכליות (גילו אצלה ציסטה ואבנים במהלך האישפוז)

ככה שהצום הוא די בעייתי עקב המצב והחשש שלי שהיא שוב תתייבש ויהיו שוב סיבוכים חס ושלום.

(את צום גדליה השנה היא לא צמה)

מה ניתן לעשות במצב כזה? האם יהיה מותר לה לצום? או שלא?

תודה לך מראש וגמר חתימה טובה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, רפואה שלמה.

אין מצווה לצום ביום הכיפורים העומדת בפני עצמה.

יש מצווה לעשות את מה שהקב"ה ציווה בתורתו. כשהוא מצווה לצום - חובה לצום, והנמנע חייב כרת.

כשהוא אוסר לצום - אסור לצום, והצם הרי הוא מתחייב בנפשו.

אם היה זמן לברר את כל הבירור הרפואי היה צורך לשאול רופא ולציית לו.

אולם נראה כי גם בור בענייני רפואה מבין שצום במצב הזה מסוכן לה, ואסור לה להימנע משתיה מרובה.

ועל כן היא חייבת לשתות.

עדיף 'לשיעורין' אם זה מספיק, אך אם לא - שתשתה את הכמות המלאה הדרושה לה.

כל טוב וגמר חתימה טובה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן