צבא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/02/18 08:17 כז בשבט התשעח

שאלה

שלום הרב!

אני לפני כ4 ימים התגייסתי לצה"ל באמצע שיעור א', בישיבת הסדר. אני הייתי אמור להיות בחור ישיבת הסדר רגיל אבל פתאום כ3 שבועות לפני הגיוס שלי ארגון ההסדר הודיע לי פתאום שהצבא עשה בעיות וכבר אני לא בהסדר. הישיבה שלי ואני ניסינו להילחם ונחלנו כישלון מוחץ והנה התגייסתי לצבא. אבל אני מתגעגע כל כך לישיבה!!!! אני רוצה כל כך להיות עוד קצת בישיבה עוד קצת להרגיש מזין השכינה עוד קצת לטעום מבטים המתוק של הקודש. מה כבוד הרב מציע לי לעשות? אולי לרב יש סגולה מיוחדת/ תפילה מיוחדת שיכולה להפוך סדרי עולמות ולהחזיר אותי לבית המדרש המתוק ותורה המתוקה מדבש ונופת צופים???

תשובה

שלום

אין לי פתרונות קסם כמובן.

לגבי פתרונות מעשיים, צריך לבדוק עם איגוד ישיבות ההסדר האם יש עוד סיכוי לשנות משהו.

לגבי ההתמודדות שלך - לך אמנם היו תוכניות חשובות וטובות על דרך עבודת ה' שלך בתקופה הקרובה, אבל במציאות שנוצרה, זה המקום שהקב"ה שם אותך כעת, וממילא רצונו הוא שתעבוד אותו שם, בשירות הצבאי.

על כן מוטלת עליך המשימה לקיים את 'בכל דרכיך דעהו', וכפי שכותב הרב קוק זצ"ל ב'מוסר אביך' -

"צריך לבקש את הקב"ה בתוך הדרכים שהוא מתנהג בהם. כשהוא עוסק בתפלה אז יבקש את הקב"ה בהבנת עניני תפלתו וכונה רצוי' באמונת הלב באותם הענינים של תפלתו. ולא יבקש את הידיעה בשעה ההיא בענינים אחרים, כי כיון שהוא עוסק בעבודה זו הקב"ה כביכול שורה מצדו בזו העבודה דוקא ובה ימצאנה ולא במקום אחר. וכשהוא עוסק בתורה ידע שימצא את הקב"ה בהיותו מעמיק ומעיין להבין דבר על בוריו ולזכור ולשנן היטיב, ובזה הוא יודע אותו ית' בתורתו ולא באופן אחר, כי בשעה זו הוא מתגלה בעבודה זו. וכן בהיותו עסוק בגמ"ח להיטיב לחברו, אז יבקש את הקב"ה רק בהעמקת עצה איך להיטיב לו טובה גדולה הגונה וקימת. וכן בכל הדברים שעושה הרי באמת אין דבר בעולם שאינו לכבודו ית', ע"כ כל מה שעושה יהי' הכל דברי מצותו ורצונו, ויבקש בהם את שמו ית', כשישתדל בכל שכלו וכחותיו לעשות את מה שהוא עושה בתכלית השלמות בכל צדדי השלמות, ונמצא שהוא יודע את השי"ת בכל הדרכים"

כלומר, עבודת ה' שלך עכשיו היא להיות חייל מעולה ולקיים בהידור את מצוות כיבוש הארץ ומצוות עזרת ישראל מיד צר. ויחד עם זה את המצוות המיוחדות שנתקלים בהם במיוחד בשירות צבאי - קידוש השם ואהבת הבריות.

לצורך אלו כמובן, אתה צריך לדאוג שתהיה דבוק בזמן השירות לתורה ולקודש. ולכן תבנה לעצמך סדר יומי או שבועי, שבו יש זמנים מוגדרים שבהם אתה לומד, גם אם זה זמן מועט.

חשוב מאוד גם לשמור על קשר עם הישיבה, רבניה ותלמידיה, כי זה צינור חיים.

כמו כן, אני ממליץ להתחבר לקבוצות הוואטסאפ (אם יש לך וואטסאפ כמובן) ששולחות דברי תורה ודברי חיזוק. זה עוד סוג של חיבור תמידי, ששומר על יניקה קבועה.

בהצלחה רבה

עשה חייל ותזכה לקדש שם שמים