פסיפלורה וכלאי הכרם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/05/18 00:32 ח בסיון התשעח

שאלה

שלום רב,

קנינו בית שבגינה שלו קיימים גפנים ושיחי פסיפלורה. הגפנים והפסיפלורה נשתלו במרחק רב זה מזה אבל הענפים גדלו בצורה שהם כבר נוגעים זה זה. האם יש חובה לעקור את הגפנים והפסיפלורה? האם מספיק לגזום?

בתודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כידוע שנחלקו האחרונים בהגדרת הפסיפלורה, יש אומרים שהיא עץ ויש אומרים שהיא ירק (כיוון שנותן פריו תוך שנתו). מכיוון שהדבר ספק האם יש כלל כלאים בין גפן ופסיפלורה, וכמו כן יש מחלוקת בכלאי הכרם האם רק הפרי נאסר או גם הענפים והעץ עצמו דינו בתוקד אש, על כן נראה שכאן בספק אין צורך להחמיר, על כן ראוי להחמיר ולגזום שלא תהא תחת הגפן אבל לא צריך לעקור את הכל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ