פסח

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/03/18 13:42 כח באדר התשעח

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

אשמח להתייעצות בנוגע לחג הפסח:

1. בבית שלי יש תבלינים רבים שקניתי לא מזמן (כדוגמא צי'לי גרוס, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, סומסום ועוד).

האם עליי לזרוק אותם לפני חג הפסח או שמותר לי לשמור אותם לשימוש לאחר החג?

במידה והתשובה היא שמותר לי לשמור אותם בארון סגור, האם גם מותר לי לשמור חבילות פסטה?

2. שאלה נוספת, יש לי בקבוק מי פה של 'ליסטרין' פתוח, האם עליי לזרוק אותו לפני פסח?

בכבוד רב,

תשובה

בקישור הזה ישנה טבלה של מוצרים המחולקת לשלוש -

כאלה שאין בהם חשש חמץ אבל אין כשרות, וממילא מותר להשאיר בבית במקום מוצנע.

כאלה שיש בהם חשש תערובת חמץ שאסורה מדרבנן ולכן צריך לכלול במכירת חמץ.

כאלה שהם ממש חמץ, ומותר למכור, אבל נהגו לזרוק או לבער אם אין בזה הפסד משמעותי.

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=51171&lang=HEB

בהתייחס למה ששאלת -

תבלינים (אם אין הכשר לפסח) - לסגור במקום מוצנע.

אבקת מרק - לכלול במכירת חמץ.

פסטה - לזרוק או לבער, אלא אם כן זה הפסד מרובה (יש מקומות שאוספים חמץ כזה לעמותות חסד, ומוכרים לגוי).

מי פה - אם אין כשרות, לשמור במקום מוצנע