פסוק לבר מצווה

חדשות כיפה רבני בית הלל 10/12/17 16:55 כב בכסלו התשעח

שאלה

שלום אני מחפש פסוק יפה להזמנה של הבר מצווה של הבן שלי יהונתן פרשת וקירא.

תשובה

מזל טוב!

חיפשתי אחרי פסוקים אשר השם יהונתן מופיע בהם, ולא מצאתי ציטוט מתאים. כמו כן, חיפשתי בפרשת ויקרא, ובפרשת החודש הנקראת באותה שבת השנה, ובהפטרת החודש, ושוב לא מצאתי מקור מתאים. חיפשתי מעט בספרות חז"ל וגם לא עלה בידי אמירה שתתאים לאירוע.

בסוף, מצאתי את המדרש הזה בבראשית רבה, אולי ימצא חן בעיניכם:

"אמר רבי סימון, ה' פעמים כתיב כאן אורה כנגד חמשה חומשי תורה ... וירא א-להים את האור כי טוב - כנגד ספר ויקרא." בראשית רבה ג.

ואם לא, אולי במקום מקור שקשור לפרשה שיהונתן יקרא, תוכלו למצוא פסוק שקשור לפעילות שיהונתן קשור אליה או מחבב.

בהצלחה!

התשובה התקבלה מהרב יצחק אייזנר, רב מרבני בית הלל.