פלטה בשבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/02/18 15:28 ל בשבט התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב האם אני יכולה להכין מרק עוף או מרק ירקות ולשים לחימום בפלטה בשבת האם צריך דרך מיוחדת כדי לאכול מרק בשבת אשמח לתשובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.

אי אפשר לחמם מרק בשבת (אלא אם כן אתם תימנים).

אפשר לשים אותו על הפלטה לפני כניסת השבת.

אם שמים אותו רותח, אז אין שום בעיה.

אם הוא לא רותח, אז צריך להיזהר לא לפתוח ובטח לא לערבב לפני שזה רותח.

לכן עדיף כשמים ביום שישי שזה כבר יהיה מחומם ואף רותח.

אם זה לא ברור או שיש עוד שאלות, בשמחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן