פילוסופיה וגזל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/04/18 11:30 ל בניסן התשעח

שאלה

נניח מדינה דמיוניות בה חיים 3 אנשים - 2 עניים ואחד עשיר. 2 העניים מחליטים ביחד להעביר חוק לפיו העשיר חייב לתת להם מחצית מכספו, אחרת יכנס לכלא. החוק כמובן עובר (כי הם הרוב). האם הדבר נחשב לגזל?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

התורה עצמה התמודדה עם מציאות זו:

"לא תהיה אחרי רבים לרעת ולא תענה על רב לנטת אחרי רבים להטת".

בפשוטו של מקרא עולה אפוא כאן הגבלה על הליכה אחר הרוב כאשר הרוב הוא לרעות. כמובן שהתורה שבעל פה דרשה עוד דרשות על הפסוק הזה.

ועל כן - בוודאי שזה גזל.

יש שאלה מעשית כיצד ניתן יהיה לבצע את ההגדרה הזו של גזל, אבל עצם העובדה שנעשה כאן עוול - מותיר אותה ברמה של גזל.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן