פטור מקיאת שמע מעייפות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/02/18 11:08 כ בשבט התשעח

שאלה

שלום וברכה, יש לי שאלה שמעניינת אותי במיוחד גם כי זה נוגע אלי וגם כי זה נושא מעניין בפני עצמו.

זכור לי שאדם שהוא עייף ברמה שאין לו כוחות בכלל מגדירים אותו כאנוס מקריאת שמע, האם גם אדם שהתרגל לשעות שינה לא נכונות (נגיד מ3 בלילה עד 10 בבוקר) גם מוגדר ככה כי אם נעיר אותו הוא יהיה מאוד עייף?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום וברכה

החכם עיניו בראשו. גם אדם עייף הוא לא אנוס. יתאמץ העייף ויקרא ובימינו אפילו שלא כל כך בכוונה עדיף שיקרא ולא יאמר אנוס אני.

אמנם אם הוא כבר ישן יש מקום לדונו כאנוס. אבל ברור שמדין עזרה וחסד יש מקום לסייע בידו של הישן שרוצה לקרא קריאת שמע. אם איננו רוצה שיעזרו לו הרי שהבעיה היא בישן.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן