פדיון הבן בת כהן

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 02/08/17 20:30 י באב התשעז

שאלה

ערב טוב כבוד הרב,

אני בת כהן (מוצא מזרחי) נשואה לגבר (מוצא מזרחי) ובע"ה אמורה ללדת בכל יום בן.

זהו הריון ראשון שלי

האם עלינו לערוך טקס פידיון הבן?

לתשובתך אודה

תשובה

לשואלת שלום

ראשית, אברכך בהריון תקין ובריא, שלא יותש כוחך ולא כוח העובר בשום דבר בעולם, המון סיעתא דשמיא בשלום בית, שהתינוק יצאו לאויר העולם בשעה קלה, ושתהיה החלמה מהירה. אמן. ועוד יהי רצון שתזכו לגדלו בנחת ובשמחה לתורה לחופה בזמנהּ ולמעשים טובים. אמן.

אתם לא עורכים פדיון הבן.

הסיבה לכך היא שהבכורות שנצטווינו לפדות הם רק אלה שנולדו לאם ואב ישראלים.

כל בכור שנולד לכהן או ללוי פטור מפדיון, כי יש כאן קל וחומר: אם הם עצמם (הכהנים) יכלו להיות תמורת הבכורים במדבר, ודאי הוא שאין צורך שהם יפדו את עצמם. ואפילו אם אבי הבכור הוא ישראל, אם אשתו היא בת כהן או בת לוי, אין צריך לפדות את בנם. משום שעיקר הבכורה תלוי באם, שנאמר (שמות יג, ב): "פֶּטֶר כָּל רֶחֶם בִּבְנֵי יִשְׂרָאֵל", רחם הוא של האישה.

שנשמע בשורות טובות! אמן.