פדופיליה ושינוי מגדר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/11/17 16:39 א בכסלו התשעח

שאלה

מה הסיבה שה' ברא את 2 הדברים האלה?

טרנס הוא אדם שמרגיש שנולד במגדר לא נכון ולכן משנה מין לאישה ולהפך

פדופיל הוא אדם שנמשך מינית לילדים, חלקם לא יכולים לקיים חיים נורמליים ולכן בוחרים לעבור סירוס

שמעתי איזשהו טיעון מהקבלה על השתלשלות הנשמה דרך עולמות אביע שגורמת לנשמה נקבית להוולד בגוף זכרי

תשובה

שלום וברכה

איני חושב שאני האדם המתאים לשאול את השאלה הזו.

שכן, אחד היסודות הרוחניים שהם חלק ממני היא ההכרה במגבלות שלנו כבני אדם הן ברורות, ואין לנו יכולת לדעת למה הקב״ה ברא דברים.

התשובות השונות שניתנו לשאלה זו יכולות להיות נכונות, אבל אין לנו שום כלי לדעת האם הן באמת נכונות. מכאן, שכל מה שנאמר על הנושא הוא ספקולציה, ולא יותר מזה. על כן, אני מעדיף שלא להיות חלק מהספקולציות האלה.

השאלה שאנחנו צריכים אפוא לשים לנגד עינינו הן אחרות: יש אנשים כאלה, וכולם צריכים לעצב את היחס התורני אליהם, כולל הם עצמם כלפי עצמם, והסובב אותם כלפי עצמו, וכמובן כל אחד מול כולם.

אלו השאלות שאנחנו יכולים לקרוא מהתורה את התשובות הנכונות להן, ונראה לי שזו הדרך ללכת בה.

כל טוב