פגם הברית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/01/18 22:00 טז בטבת התשעח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

כמו שאתה מבין אני רציתי לדבר איתך על דבר עדין מאוד וכבד שעומד לי על הלב כבר זמן רב..

פגם הברית... (אם זה יהיה ארוך אני מצטער מראש)

רק להסברה כללית אני דתי ואני אוהב את הדת והכל ואין לי בעיה של אמונה. ואני מאמין ואוהב את ה'..

אבל בכל זאת גדלתי בבית שלא דיברו מעולם על עניינים כאלה לכן לא ידעתי מה אני עושה בכלל ולא את החומרה של זה ובדור שלנו ממש קל לילד בגיל 11 להיכנס לדברים כאלה בלחיצת כפתור

בגיל 13 הסבירו בכיתה שלי פחות או יותר אבל עדיין לא לעומק..

פעם אחת קפץ לי ביוטיוב סרטון של הרב יוסי מזרחי נראה לי בנוגע לנושא זה ...

לכן התחלתי לצאת מזה ...זה לא היה קל ונדרש רצון...

ראיתי מאמר שאומר שכדי לצאת מהתמכרות צריך למצוא אחת אחרת ואת שלי מצאתי בסרטים וסדרות במחשב....

ברוך ה' הצלחתי להחזיק מעמד שנתיים....

השנה התחלתי יא ולא הזדמן לי להיות במחשב יותר מדי זמן עקב העומס והמחשבות מלפני שנתיים התחילו להסתחרר לי בראש אבל התעלמתי ואז לפני חודש וחצי נפלתי...

וכל פעם אחרי נפילה אני אומר לעצמי שאני לא אחזור לזה ואני מנסה ושוב אחרי כמה ימים נופל וחוזר חלילה...

עכשיו אני מנסה לצאת מזה שוב אבל זה קשה ובגלל שאני יודע את החומרה אני פוחד...

אני יודע שאני חוטא ואני עדיין נופל בזה ואני באמת מנסה שלא אבל זה משגע אותי מבפנים להתנגד לזה.....

אז השאלה שלי היא כזאת האם אני יכול לחזור בתשובה עדיין ??? כי אומרים שחוטא ושב לא מוחלים לו..

ואם כן אוכל לחזור ואצליח להשאיר את זה מאחורי האם החטא הזה יהיה עלי כל חיי או שהוא ימחל??

ואם אני יפול חס וחלילה בעתיד מה יהיה הדין אז???

אשמח לתשובה תודה רבה הרב.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אבינו שבשמיים אוהב כל אדם מישראל.

וודאי הוא אוהב נערי ישראל חביבים כמוך שיוצאים מגדרם כדי לשמור את הברית.

יש לך זכויות עצומות על שנתיים של שמירת ברית.

ידוע לכולם שבגיל 16 היצרים חזקים מאוד.

לא קל ולא פשוט לעמוד מול יצר חזק כל כך.

גם הקב"ה יודע זאת.

העקר הוא לדעת שהקב"ה בוחן כליות ולב.

הקב"ה יודע בדיוק כמה כוחות השקעת ואיזה מאמץ אתה עושה כדי לא ליפול.

הקב"ה רואה גם את הלב השבור שלך לאחר הנפילה שלך ואת גודל החרטה.

המשפט בשמים לא דומה בכלל למשפט בארץ.

בארץ שופטים לפי המציאות המעשית: 'אין לו לדיין אלא מה שעיניו רואות'.

אבל לשמואל נאמר על משפט שמים: "האדם יראה לעיניים וד' יראה ללבב".

לכן עלינו להיות שמחים ורגועים. לא נקבל עונש שלא מגיע לנו. לא יחמירו (גם לא יקלו) כמלוא הנימה.

ואם נענש לא צריך להבהל. העונש הוא לטובה, כמו אב שמעניש את בנו האהוב והיקר לו.

עונש נועד למרק ולנקות את נשמתנו בכניסתה לעולם הבא.

הפחד שאתה מתאר - היאוש והעצבות, באים מהיצר הרע שרוצה לייאש אותך, לגרום לך לחשוב שהכל אבוד ואז תרשה לעצמך לפרוק את כל הגבולות (חלילה) - במחשבה (שגויה!) "שממילא הכל אבוד ואין למה להתאמץ..."

אתה תעשה את כל ההשתדלות שלך לפי כוחותיך וכישרונותיך.

בטח בד' שיעניק לך את גמולך ביושר ובצדק, הכל רק, אך ורק לטובתך.

בהצלחה!!!