ערלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/11/17 16:31 ט בכסלו התשעח

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

בקיץ האחרון קניתי עץ תפוזים ננסי שגידלתי במרספת ביתי.

לפני כחודש התפוזים התחילו להבשיל, והבעיה היא שאני לא יודעת אם הם ערלה או נטע רבעי או שהעציץ כבר גדל למעלה מחמש שנים במשתלה.

רציתי לדעת:

א. האם יש דרך לדעת אם הם ערלה או נטע רבעי או אף אחד מהם?

ב. אם הם כן ערלה או נטע רבעי, מה לעשות עם התפוזים בכל אחד מהמצבים? ואם אין דרך לדעת אם הם ערלה, מה לעשות איתם?

תודה מראש,

עדי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אגרונום או גנן מקצועי יכול לדעת (טעות יכולה להיות של שנה או חצי שנה).

ב. אם יש ספק ערלה אין לאכול את הפירות. כאשר האגרונום או הגנן יגידו שבודאי עברו כבר ד' שנים אפשר לאכול ולהפריש קודם תרו"מ וגם נטע רבעי בלא ברכה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ