עץ עם פרחים בברכת האילנות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/04/18 23:14 ב באייר התשעח

שאלה

שלום,

אמנם בירכנו כבר את ברכת האילנות, אך רציתי לשאול, לפי ההלכה צריך לברך על עץ פרי (ולא עץ סרק) בשעה שעדין יש עליו פרחים.

רציתי לדעת אם במידה ואני רואה עץ עם פרחים, האם זה בהכרח גם עץ פרי?

תודה רבה,

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש הרבה עצי סרק - עצי נוי, עם פרחים שהם לא עצי פרי.

למשל בחודש שחלף הייתה פריחה של עץ שנקרא 'כליל החורש' - הוא עץ נוי ועץ בר בארצנו

יש לו פריחה נפלאה - הוא לא עץ פרי.

אגב, יש דעות (לא הלכה למעשה) שאפשר לברך גם על פריחת עץ שאינו עץ פרי.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן