עבודה

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 01/04/18 11:18 טז בניסן התשעח

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

אני בחור מתחזק מזה כמה שנים ברוך ה' ורציתי לדעת לגבי העבודה שלי, אני עובד עם מחשבים/רובוטים ,פחות עבודה פיזית יותר כיסא מסך ומקלדת מולי ,ויש גם מענה טלפוני (תקלות/שאלות)...

השאלה היא האם אפשר להיות מעוטר בתפילין בזמן העבודה הרי ה' יתברך ויתעלה שמו לעד נמצא בכל ומכל מעשינו...!!!!

וגם בדורות קודמים היינו כל היום עם תפילין לא כמו היום בדור "המתקדם" החדש...

עשיתי את זה כמה פעמים והרגשתי ממש שונה מבחינה חיובית של ממש כאילו הבורא יתברך היה לצדי יותר מאשר ברגיל????????????❤

עכשיו אני לא רוצה לעשות משו בלי לדעת על ההלכה, שהיצר לא יבלבל אותי בקדושה לא עלינו..

אשמח לקבל את תשובתך בנושא כבוד הרב בתודה רבה!!!

תשובה

מועדים לשמחה

כיום, אף גדולי ישראל אינם מניחים תפילין כל היום כי קשה לשמור על נקיון הגוף והמחשבה ודיבורי חול. מה עוד, שבהלכה מצויין כי יש לא להיראות כצדיקים יותר מדיי כלפי הציבור.

לכן, יש להתחזק בלימוד תורה מאשר להניח תפילין כל היום. ובימים שאתה בבית המדרש ובביהכ"ס תוכל להישאר עם התפילין.

חג שמח

יוגב כהן