סרט חתונה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 16/09/17 20:29 כה באלול התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה קטנה, אם זוג ששומר על הפרדה מלאה בחתונה(ישיבה וריקודים) ומביאים 2 צלמים אחד לבנים ואחד לבנות , אז הבנתי שמי שעורך את סרט חתונה יכול להיכשל בראיית ריקודים לבנות וכו' אז מה עושים במקרה כזה? מי יערוך את הסרט?

ואם נגיד המשפחה הקרובה(אבא אמא וכו') רוצים לראות את סרט החתונה מותר להם לראות?

*ואם אני עושה חתונה בהפרדה וכו' בהכל רק בחופה יש צד בנים צד בנות ובבופה פשוט כל אחד לוקח זה בסדר לפי ההלכה? כי אני רואה הרבה חתונות כאלו

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום,

ראשית כל אברכך ברכת מזל טוב, יהי רצון שיהיה ביתכם מלא שמחה שלום וקדושה. אמן.

יישר כח על הרגישות והשאלה החשובה, שתהיה לעזר לרבים אחרים המתמודדים עם קושי זה ולא תמיד שואלים.

שאלת שלוש שאלות, ונענה בנפרד:

א. מי יערוך את סרט החתונה בו מופיעים ריקודי גברים וגם ריקודי נשים?

הטוב בכך הוא *שאישה תערוך את הסרט*. באופן כזה לא ייכשלו בראיה אסורה, שכן לאישה מותר לראות גברים רוקדים.

ב. בעניין צפייה בסרט החתונה, הפתרון הטוב ביותר הוא לבקש מחברת ההפקה שב'קליפ' המרכזי לא יופיעו ריקודי נשים. שכן יש בכך חוסר צניעות מצד הצופה וגם חוסר הוגנות מצד הנשים שרקדו בחתונה.

כמו כן אפשר לבקש שני 'קליפים' - אחד עם הכל ותוכל האישה לראות עם חברותיה, והשני שממנו יוסרו ריקודי הנשים ויוכלו לצפות המשפחות.

ג. לגבי החופה בהפרדה אין בעיה. במזנון ('בופה')- אם אפשר בקלות להפריד, כגון עמדות שונות, הדבר רצוי. אך אינו חובה משום שבהגשת אוכל אין קירוב דעת כמו באכילה משותפת וכדומה.

שיהיה המון בהצלחה בכל.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן