ספר לימוד מומלץ לפרשת השבוע

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 17/10/17 12:52 כז בתשרי התשעח

שאלה

שלום רב

אני בחור שהולך לשיעורי תורה מידי פעם וצופה בהרבה סירטונים של רבנים שבעיקר מדברים על מוסר ושלום בית כי אני מאוד נמשך לנושא הזה. אני מעוניין להתחזק בקריאה של פרשת השבוע ופירוש שכתוב בשפה פשוטה,אני מחפש ספר שיענה על הדרישה הזו ספר של פרשות השבוע השונות עם פירוש קל ובירור מאוד קשה לי עם פירושים שונים ומורכבים ואני מחפש ספר שיהיה קל ולשבת ולקרוא לבד.תודה רבה ושנה טובה

תשובה

לשואל שלום,

יישר כח על ההתחזקות בעבודת השם ובקיום המצוות! מאחל לך שתעלה מעלה מעלה במדרגות אהבת ה'.

ישנו ספר נעים ל"רעיונות קצרים" מן הפרשה בשם "פעם בשבוע". הוא אינו מקיף את כל הפרשה, אלא שלוש נקודות קצרצרות לכל פרשה.

אם רצונך ללמוד ממש את כל סיפורי הפרשה על הסדר ובעומק אך בקלות,

ממליץ אני על החומש "רש"י כפשוטו" בתוספת "פשוטו של מקרא". זהו סט של כל חמישה חומשי תורה עם פירוש רש"י, וביאור רש"י, בתוספת כל ענייני המקרא בשפה קלה ובהירה.

בהצלחה רבה!