ספר גורלות אחיתופל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/04/18 15:22 כה בניסן התשעח

שאלה

בס"ד

שלום הרב ,אבקש לדעת מה היחס לכתוב בנושא תאריך לידה עבריים שהנולד בהם לא צפוי הכי טוב? ספר גורלות אחיתופל מציין תאריכים לא טובים שנולד בהם לא יחיה ואם יחיה לא יהיה עשיר,ואם יקח בהם אישה לא יהיה אהוב, ואם יצא לדרך לא ישוב, וכו...

בספר מופיעים 32 ימים כאלה.

אשמח לתשובה כאשר ידוע לי שעם ישראל מעל המזל דבריו של רבי עקיבא,ועוד על נושא הבחירה,ואם הספר הוא רק של זרם מסוים כמו תימן וכו...

אשמח לדעת,

בברכת גאולה יובל חן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני סבור שכל אחד צריך לדעת מה מקומו.

אנו, אין חלקנו בנסתרות - לכן לא נעיין בספרי קבלה ולא נתבלבל ונקלקל - לעצמנו ולאחרים.

ברור לי שאין להבין דברי קבלה כפשוטם. ולא לקרוא בהם כדברים נגלים, הרי מדובר בסודות התורה.

אני בטוח שמי שמבין בדברים אלו יודע כיצד להסביר אותם ויודע מה פשרם.

כתוב בגמרא (בבלי מסכת חגיגה דף יג עמוד א) "ואמר רב אחא בר יעקב: עוד רקיע אחד יש למעלה מראשי החיות, דכתיב (יחזקאל א) ודמות על ראשי החיה רקיע כעין הקרח הנורא. עד כאן יש לך רשות לדבר, מכאן ואילך - אין לך רשות לדבר, שכן כתוב בספר בן סירא:

במופלא ממך אל תדרוש ובמכוסה ממך אל תחקור, במה שהורשית התבונן, אין לך עסק בנסתרות. "

עזבו דברים אלו למי שיודע ומבין בהם.

אתם תקיימו את דברי התורה כפשוטם: "תמים תהיה עם ד' אלוקיך"

ותתברכו כפי שמציין רש"י:

התהלך עמו בתמימות ותצפה לו ולא תחקור אחר העתידות אלא כל מה שיבוא עליך קבל בתמימות ואז תהיה עמו ולחלקו.