ספרי אמונה/מוסר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/04/18 22:55 ז באייר התשעח

שאלה

שלום,

אני דתי מזה כבר הרבה שנים וב"ה לומד ומשנן מדי יום (ובעיקר בשבת) הלכות, גמרא ופרשת שבוע.

לאחרונה נחשפתי מכל מיני אנשים (בעיקר אולי כאלה שחוזרים בתשובה) לכל מיני ספרי אמונה/מוסר כמו החמישה הבאים מסילת ישרים, אורחות צדיקים, חובת הלבבות, ראשית חוכמה, שערי תשובה ומפאת סקרנותי רציתי לשאול את השאלות הבאות:

1. האם ספרים אלו מומלצים גם עבורי או בעיקר לחוזרים בתשובה? האם כדאי לי לפנות מעט זמן מהלימוד הרגיל שציינתי על מנת ללמוד בספרים אלו גם?

2. במידה וכן, האם מספיק ללמוד ספר אחד ממה שציינתי, 2 ספרים, או אף את כולם?

3. במידה וכן, מאיזה ספר ממה שציינתי כדאי לי להתחיל?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום רב!

לא לחינם העניק לנו הקב"ה תורה גדולה ורחבה.

מקצועות התורה כוללים (מבלי לפרט בכל מקצוע...):

תורה; פרשת השבוע; נ"ך;

מפרשי תנ"ך - ראשונים ואחרונים;

משנה;

גמרא - ראשונים ואחרונים;

הלכה - ראשונים ואחרונים;

אגדה; מדרש;

מוסר;

אמונה;

מחשבה (= פילוסופיה);

פנימיות התורה;

חסידות;

תפילה.

כל אדם לומד תורה במקום שליבו חפץ. כל אדם קובע את המינון הנכון עבורו בתוך מקצועות התורה.

תחילה תטעם מעט מכל דבר. תשמע גם המלצות מחברים שמכירים אותך, שהם בסגנון שלך,

מתוך כך תמצא את המקום, הנושאים והספרים, בהם חשקה נפשך - שם תרחיב ותעמיק.

אין צורך להזניח חלילה את לימוד הגמרא או פרשת השבוע -

צריך לחלק נכון את העוגה כך שיתאפשר לך לטעום ממנה לפי טעמך.

אגב, אפשר ונכון ללמוד בקביעות גם מספר שעות בימי החול.

חילך לאורייתא!