סנדק

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 25/01/18 14:09 ט בשבט התשעח

שאלה

כבוד הרב שלום

אני נמצאת בהריון שני עם בן ויש לנו בת בכורה בבית , ישנה מריבה מאוד גדולה שאינה פוסקת על מי יהיה הסנדק חשובלי לציין שאביו וסבו היו סנדקים ולכן בעלי רוצה הוא להיות סנדק ולא לתת לאבי .מאוד חשוב לי לתת לאבי מפני שאף פעם לא היה ואחי אינו נשוי חשוב לי מאוד לתת לאבי אתהכבוד מה גם שהוא מאוד עוזר לנו וסב מעורב . שאלתי למי לתת את הכבוד להיות סנדק

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

להיות סנדק זו זכות גדולה, ולכן ראוי לכל אדם לשאוף, ולהיות סנדק.

המנהג לכבד לסנדקאות א. אבא של אבי הבן.

ב. האבא של אם הבן.

ג. אבי הבן.

בכל אופן, אין להגיע למחלוקת בעניין הסנדקאות, ולא על השום קיום מצווה אחרת.

על כן, עליכם להשתדל מאוד להגיע להסכמה בעניין, בלי מריבה ח"ו.

לידה קלה ובשמחה