סיכוך שפתיים פצועות ומדממות ביום כיפור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/09/17 03:19 ט בתשרי התשעח

שאלה

ביתי בת 14 סובלת משפתיים דלקתיות ופצועות. היא מטופלת בעזרת משחה סטרואידית neriderm.

כאשר אינה מסככת את שפתיה בחומרי סיכוך כגון וזלין היא סובלת ביותר.

האם מותר לה לסוך את שפתיה במהלך יום הכיפורים?

תודה וחתימה טובה,

אתי

תשובה

שלום וברכה

ראשית, רפואה שלמה.

סיכה היא חלק מעינויי היום. אמנם לדעת ראשונים רבים היא מדרבנן, אך יש שפסקו גם שהיא מדאורייתא.

על כן, נקודת המוצא היא שאם אפשר בלי זה - עדיף. לאמור: למרוח את השפתיים ממש לפני כניסת הצום, ולמשוך עד תום הצום.

ברם, בשל העובדה שאין מדובר בסיכה של תענוג, אם הדבר לא אפשרי והיא סובלת - יש להתייחס לזה כמו אל דיני רחיצה, המותרים במקום שלא מדובר על תענוג, ולראות זאת כחולה שאין בה סכנה שמותר לה.

כל טוב וגמר טוב