ניתוח חיצוני

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/10/17 18:27 כד בתשרי התשעח

שאלה

שלום,

יש לי 3 בלוטות שמן על הראש שגדלות עם השנים במקום קדמת המצח. הדבר אינו בולט כרגע עם השיער אך לא ניתן להסתפר קצר וגם יכול להפריע לי בשידוכים. בנוסף כשיגדלו בעתיד יפיריעו לי להנחת תפילין של ראש כנראה.

1. האם מותר לעבור ניתוח קצר להסרה ואין חשש משום "לא ילבש"?

2. מה לעשות בנוגע להנחת תפילין של ראש במידה ואעבור את הניתוח ויהיו תפרים ולא אוכל להניח בגלל זה תפילין של ראש?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

נראה שכל דבר שיכול להפריע בשדוך אפשר להסירו שאין כאן חבלה אלא העיקר הוא כדי שלא יהיו דברים משונים בגוף האדם.

לאחר שתעבור את הנתוח תבקש מהרופא הסבר מדויק האם התפרים יהיה במקום התפילין או רק תחת הרצועות, וכן גודל התפרים ועל פי זה אפשר יהיה לדון. באופן כללי בחולה מקילים אם יש לו תחבושת תחת רצונות התפילין ולא תחת התפילין, אבל יש לקבל עוד פרטים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן