מתי אנחנו נחתמים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 05/10/17 21:33 טו בתשרי התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב יום הכיפורים מאחורינו אבל השאלה היא האם כבר נחתמנו לשנה הקרובה או שהקדוש ברוך הוא יכול לשנות כי שמעתי מחבר שבשמחת תורה הדין נחתם תודה רבה! ושנה טובה

תשובה

שלום וברכה,

ביום ראש השנה העולם נידון, וביום הכיפורים, נחתם הדין.

אך על פי הזוהר הקדוש, ביום השביעי והאחרון של חג הסוכות, שנקרא יום הושענא רבה, כתוב בזוהר "ביום השביעי של חג, הוא סוף דין העולם, ופתקים יוצאים מבית המלך"

לכן מקובל לומר, שיש עוד אפשרות לתקן עד יום הושענא רבה, וכן נוהגים לאחל בארמית "פתקא טבא" (=פתק טוב), שאז זה סיום החתימה.

ברכה והצלחה