משכב עם גוי

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 20/12/17 15:06 ב בטבת התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול אם יש מחילה על משכב עם גוי

הוא כרגע מתחיל בתהליכי גיור וברית מילה אבל אני לא רוצה לשמור על קשר בכלל

בבקשה הרב תאמר לי אם יש מחילה לזה?

ואם הוא מתגייר ומתחזק האם זה נחשב שהיה גוי פעם?

תשובה

שלום וברכה,

דבר ראשון ,את צריכה לדעת שלכל חטא שאדם עובר, יש לו את אפשרות למחילה, וחזרה בתשובה.

דבר שני, שלמרות שאדם חטא, בחטא חמור ביותר, אם הוא שב בתשובה שלמה, הקב"ה סולח לו לחלוטין על החטא, ונחשב לו, כאילו לא עבר את אותה העבירה מעולם.

לפי דברייך את בכיוון הנכון, של קיום 4 שלבי התשובה.

בדברייך יש רצון לא להמשיך בחטא, וסוג של חרטה על העבר, וידוי, וגם קבלה לעתיד.

על כן את צריכה להמשיך בכיוון הזה, ולהתחרט בלב שלם על העבר, ולעזוב לחלוטין את החטא מעכשיו ולתמיד. ואם תשובתך תהיה אמתית, ושלמה, אני בטוח שתזכי לכפרה מלאה.

לגבי שאלתך השנייה: אם אותו הבחור, יעבור תהליך גיור שלם, של קבלת מצוות, ברית מילה, וטבילה לשם גיור, הוא ייחשב כגר צדק, וכיהודי לכל דבר.

ברכה והצלחה