מרק בערב חג ובחג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/03/18 17:41 ג בניסן התשעח

שאלה

כבוד הרב ערב חג השנה יוצא יום שישי ואנחנו נוהגים לתת גם מרק בין יתר דברי הוכל של ליל הסדר אז כיצד ניצן לחמם את המרק או כייצד לעשות את זה גם למחרת שזה שבת וחג משתמשת בפלטה תמיד בערב שישי שבת

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כאשר יש שבת וחג באותו יום צריך לשמור על כל הלכות שבת.

לכן אין אפשרות לנהוג כמו שנוהגים בחג וצריך לנהוג על פי הלכות שבת.

מרק של הלילה צריך להשאיר רותח על הפלטה מלפני כניסת שבת.

בשבת בבקר לאשכנזים אי אפשר לשים מרק על הפלטה, צריך להכין תפריט בלי מרק.

אפשר כמובן להשאיר חמין כל הלילה, כמו בשבת.

לספרדים שנוהגים על פי הרב עובדיה יש פתרון. להפעיל את הפלטה עם שעון שבת לאחר שהניחו עליה, כשהייתה כבויה, את המרק הקר. כפי שמתאר בקישור: https://www.yeshiva.org.il/ask/75605