מקלחת חמה שלאחר המקווה בשבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 22/11/17 11:05 ד בכסלו התשעח

שאלה

אישתי בעזרת השם תלך לטבול השבת, האם היא יכולה אחרי המקווה להתקלח במים חמים ?

הדוד הוא דוד חשמלי, אז האם אפשר להדליק אותו לפני שבת כדי שיהיה חם? (הבנתי שיש דין מצטער, או שאם המים חמים שהיד כולה יכולה לשרוד אותם)

מה עלינו לעשות ?

תשובה

שלום

בהנחה שיש לה צער גדול וצורך להתקלח כדי להתנקות ממי בור הטבילה, ובמים קרים יש לה צער להתקלח בימים הקרים שלנו, אזי יש להתיר מקלחת של כל גופה במים חמים שהוחמו מערב שבת.

ואם יכולה בלי צער להתקלח בפושרים, תרחץ בפושרים.

ובכתבי האר"י מובא שיש עניין שמי המקווה יספגו בגוף. לכן כתב הבן איש חי שאם תוכל לשמור איזה איבר שבו יספגו מי המקוה ולא ירדו מיד במקלחת, תזכה בהידור זה.

כל טוב