מצוות עונה - כמה זמן אמור להשקיע?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/05/18 00:22 ח בסיון התשעח

שאלה

מצוות עונה - מקובל פעם או פעמיים בשבוע.

אבל באותו פעם - כמה זמן אמור בני הזוג להשקיע במצווה זו? האם יש מינימום או מקסימום? עד שהאשה/האיש מגיע/ה לסיפוק/ה?

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כל מצווה איננה נמדדת בזמן אלא יש מוסר טבעי ובריא של האדם, וכפי שאין שיעור במצוות קריאת שמע ותפילה מכיוון שיש לנהוג לפי המוסר האנושי, ואכן חז"ל מאד כועסים על מי שמקיים מצווה זו ב"דריסה" ללא שהות והכנה מתאימה. ועיין בתאורים המופיעים בשיר השירים שעיקרם אמנם אהבת הקב"ה וישראל אבל נלקחו מאהבת איש ואשה, ושלמה המלך מאריך בכך, ללמדך שאסור ל"דרוס" אלא יש להאריך כדי שבני הזוג יגיעו לשלמות. וחלילה למנות זאת בשעות ודקות, אלא מתוך כוונה אמיתית לקיום העולם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן