מצוות עונה בליל טבילה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/10/21 08:52 יד בחשון התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב!

כאשר אשתי חוזרת מהמקווה אנחנו יושבים קצת מתקרבים ולאחר מכן קורה לאחרונה שהיא הולכת לחדר ונרדמת לפני שאנו מקיימים יחסים. אני מנסה בעדינות לפייס/לעורר אבל אני רואה שזה לא נעים לה.

זה ממשיך גם בלילות שאחרי.

השאלה כיוון שמצוות עונה היא על הבעל האם ביטלתי מצוות עונה (בשוגג) ? או כיוון שהיא לא מעוניינת לא חלה בכלל מצוות עונה?

האם היא עברה על ביטול מצווה או שאין עליה כלל חיוב? (כאן המקום להעיר שאני מאוד אוהב אותה ומוחל לה בלב שלם)

האם עלי לנסות לעורר או לחכות שהיא תתרצה מעצמה? עד כמה הדגש הוא דווקא על ליל הטבילה?

אני מעיר שאמנם קשה לי לנהל איתה שיח ישיר בנושא אבל אנחנו מאוד אוהבים ונמשכים אחד לשני

תשובה

שלום

אם רעייתך עיפה ואינה מעוניינת, אין בך חטא.

עיין בעירובין דף ק-

אמר רמי בר חמי אמר רב אסי, אסור לאדם שיכוף אשתו לדבר מצוה.

ועיין במשנה תורה ספר המדע פרק חמישי-

ולא יהיו שניהם לא שכורים ולא עצלנים ולא עצבנים, ולא אחד מהן, ולא תהיה ישינה, ולא יאנוס אותה והיא אינה רוצה, אלא ברצון שניהם ובשמחתם.

אולם המציאות שתארת אינה בריאה מבחינה זוגית, ולכן עליכם לשוחח על כך למרות הקושי בשיח ישיר בנושא.

יתכן שמעשיה הם כעין רמיזה להזמנה לשיחה.

על כל פנים, לא בריא ולא טוב הלכתית (סירוב עקבי מצידה אינו תקין הלכתית), ואנושית, להמנע כך מיחסי אישות.

בהצלחה