מסע לפולין בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/02/18 02:06 כד בשבט התשעח

שאלה

היי אני לומדדת בית ספר חילוני אבל אני דתיה ושומרת שבת,אנחנו אמורים לצאת בשנה הבאה למסע לפולין אבל בגלל שזה בית ספר חילוני נוסעים בשבת...אני לא יודעת מה לעשות מצד אחד אני לא רוצה לחלל שבת אבל מצד שני מאוד חשוב ומעניין אותי השואה...אם הנהג גוי מותר יהיה לי לנסוע באוטובוס?

אין בעיה עם הכשרות של האוכל

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אשרייך שאת מצליחה לעמוד בלחצים אלו, וכבר הבטיחו חז"ל שהשכר הוא לפי המאמץ, וברור שאת במעמדך צערך גדול יותר ומעלתך גדולה מאד. יהי רצון שהקב"ה יתן לך כח להמשיך להתעלות בדרך העולה מעלה מעלה.

אני מבין שהשאלה היא בחו"ל לגבי נסיעה ביום שבת ברכב נכרי, כאשר אין בעיית תשלום עבור הנסיעה. אבל עדיין יש בעיית תחומים מעל י"ב מיל (12 ק"מ) שנחלקו בכך הראשונים האם יש בכך איסור או לא. ואפילו אם היה מקום להקל בכך נשארת עדיין שאלת צביון השבת, ונראה שעדיף לא לצאת מהמלון (אכסניה) ולעשות שבת בקדוש וסעודה כאופיה של שבת ולא לצאת לנסיעות בשבת קודם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ