מסירת מודעה על נדרים

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 03/01/18 11:19 טז בטבת התשעח

שאלה

שלום

עשיתי התרה של רשימת הנהגות ונדרים ומאז יש לי מחשבות כפתיות על נדרים (o.c.d) כל הזמן אני חושבת על זה. והחרדה לא עוזבת אותי .

מסרתי מודעה בראש השנה שהכל יבוטל מראש אבל החרדה מציקה לי..כל פעם שאני רוצה להגיד משהו או לתכנן החרדה אומרת "הנה בטלת את המודעה" ואז אני נאצלת שוב להגיד אותה ...כי החששות שלי גם בחלומות והבנתי שצריך להתיר גם בחלום.

השאלה.י..לפעמים אני שואלת את עצמי לא רוצה או רוצה ?(על הרשימה שעשיתי התרה) האם זה נחשב לנדר?

תודה.

תשובה

שלום

לאור תיאור הרקע שלך בנושא, מציע שתעמדי בפני שלושה יושבי בית דין (כל 3 אנשים גברים):

1. ותאמרי נוסח התרת נדרים.

2. ותמסרי הצהרה: שאינך מקבלת על עצמך נדרים אלא רק בפניהם בלבד, וכל מחשבה וטענה ואפילו דיבור - מתבטלים מכאן והלאה, ורק לבית הדין הזה תהיה סמכות לקבל את נדרייך שתאמרי בפניהם בלבד.

באופן הזה, גם אם יהיו לך מחשבות, הרהורים ואפילו תוצאי מפיך רמזים - הם בטלים כי לא קיבלו את אישור בית הדין.

בשורות טובות

יוגב כהן

הר ברכה