מסחר בשבת באינטרנט

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/11/17 09:58 כז בחשון התשעח

שאלה

שלום לרב

יש לי עסק חדש שמוכר מוצרים דיגיטליים באינטרנט.

המכירה נעשת דרך אתר סליקה בצורה אוטומטית כך שהקונים יכולים לרכוש בכל עת.

היום שמתי לב שנעשתה רכישה בשבת.

כמובן שאברר כיצד לחסום את האתר כדי שלא יפעל בשבת אך רציתי לשאול מה עלי לעשות בכסף שקבלתי.

האם נכון לתת אותו לצדקה?

ומה עלי לעשות במידה ולא ניתן יהיה לחסום את האתר מרכישה בשבת?

בנוסף רציתי לשאול היכן או אצל מי ניתן ללמוד הלכות מסחר בצורה פשוטה לנשים.

רוב תודות

אביטל

תשובה

שלום וברכה

הנושא הזה הוא אחד הנושאים המעסיקים את פוסקי ההלכה בזמן הזה, בשל הכללים שונים של מסחר וכל הנוגע בכך הקיימים באינטרנט.

כדי לענות על השאלה שלך צריך עוד כמה נתונים:

א. האם המכירה היא רק בישראל ?

ב. האם את בעלים ? מה מעמדך באתר זה - זכיין, עובדת, בעלים וכדו׳ ?

ג. האם את יכולה להבחין בצורה קבועה ושיטתית אילו עיסקאות נעשו בשבת ?

כל טוב