מלכים ג' של יוכי ברנדס

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/12/17 21:34 כח בכסלו התשעח

שאלה

שלום הרב,

מצאתי בביתי ספר של יוכי ברנדס, יצא לי שפעם שמעתי אותה אומרת דברי כפירה (בטלוויזיה במקום ציבורי...) ודעותיה הכופרות ידועות לציבור, דפדפתי במספר דפים וראיתי שהיא מטילה ספק בכל מיני דברים שם כמו למשל זה שדוד הרג את גוליית, ולדעתי היא עושה צחוק מהתנ"ך, מה לעשות עם הספר הנ"ל? אינני יודע אם מוזכר בו שם השם...

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הסיפור נכתב כ-'ספרות' לא כספר קודש לכן אין לספר כזה חובת גניזה.

הכי טוב לשים אותו במיכל שמיועד למיחזור נייר.

להלן ציטוט מתוך תשובה של הרב אליעזר מלמד על גניזת דברי תורה בעיתון רגיל. מכאן קל וחומר לספר הנדון שנחשב כספרות בלבד, ויש בו דברים שמקוממים כל מי שיודע תנ"ך.

שאלה: בעיתונים רבים, שעיקרם עוסק בענייני חול, מופיעים גם דברי תורה, כמו למשל הטור 'רביבים' בעיתון 'בשבע'. האם הדפים שעליהם הודפסו דברי תורה צריכים גניזה?

תשובה: אף שיש מחמירים בזה, למעשה מצד הדין אין חיוב לגנוז את דף העיתון. והטעם לכך, שהואיל ורוב העיתון עוסק בענייני חול, ולשם כך מדפיסים אותו, לא חלה עליו קדושה. וכן כתב בשו"ת מנחת יצחק (א, יז-יח). בנוסף לכך, יש אומרים שדברי תורה שהודפסו ללימוד חד פעמי – לא נתקדשו (כך משמע מדברי הנצי"ב במשיב דבר ב, פ). והרב פיינשטיין עוד מקל יותר בזה (עיין אג"מ או"ח ד, לט).

אמנם כיוון שבפועל יש בדף זה דברי תורה – אסור לבזותו, ולכן אין להשתמש בו כסמרטוט לניקיון או לעטיפת דגים. אבל כשמניחים את העיתון בפח, אם הפח אינו מטונף כל כך, אין בכך איסור. ובמיוחד שהדף שיש בו דברי תורה עטוף מצדדיו בדפים אחרים, כך שאינו בא במגע עם הפסולת שבאשפה. והרוצים להדר, יניחו את העיתון בתוך שקית, ואותה יניחו בפח. ובמקומות שיש מיכלים לאיסוף נייר, מוטב להניחם שם (ויעויין בפניני הלכה ח"ד ע' 110-114).

מתוך:

http://revivim.yhb.org.il/author/ravmel/page/17/

בברכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן