מכונת כביסה ומייבש

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 24/01/18 09:12 ח בשבט התשעח

שאלה

הרם מותר להפעיל מכונת כביסה ומיבש כביסה ביום שישי סמוך לשבת כשמלאכתם תעשה בשבת

תשובה

שלום וברכה

מותר לבצע פעולות ביום שישי שימשיכו בשבת. אולם, מלאכות שיעשו "רעש" בעשייתן לא ראוי שימשיכו בשבת בכדי לא לפגוע בכבוד השבת. אך בשעת הצורך או שיש הפסד גדול מותר שיתבצעו בשבת.

לדוגמא: חיילים שחוזרים בשישי וצריכים במוצש או בראשון לחזור לבסיס, ניתן להקל ולכבס בשישי ושהמכונה תמשיך בשבת, וכן בכל מקרה שאתה סובר שזה די נצרך לך ולמשפחתך .

בשורות טובות

יוגב כהן

הר ברכה