מוות של תינוקות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/01/18 05:10 ג בשבט התשעח

שאלה

שלום הרב.

יש לי עבודה במחשבת ישראל בה אנו צריכים לשאול שאלה שממש קשה לנו ביהדות. לכן רציתי לשאול מדוע תינוקות שלא חטאו בשום דבר מתים בלידתם? אני מעירה מקרה כזה באופן אישי של חברי משפחה...

אשמח לקבל תשובה בהקדם.

יעל.

תשובה

שלום לך,

המוות אינו רק עונש ולא בא רק על חטא.

מוות הוא חזרת הנשמה למקורה, מקומה על יד כיסא הכבוד.

האדם, כל אדם, מגיע לעולם למלא תפקיד וכאשר הוא מסיים את תפקידו אין לו עוד מה לחפש בעולם הזה.

העולם הזה נקרא עולם העשיה כי אליו יורדת הנשמה כדי לעשות: לקדם ולהתקדם.

מוות זו פרידת הנשמה מהגוף. במובן מסויים שחרור הנשמה מהמגבלות הגופניות.

במובן מסוים במוות לנשמה טוב, טוב של שחרור מכבלי הגוף והעולם הזה.

אנו הקרובים מצטערים ולנו קשה (אולי היה מגיע לנו קושי זה).

כל זה נכון לגבי כל אדם, ובפרט מי שמת לפני גיל 20 .

יש אמנם אנשים שמתים בחטאם אבל לא מי שמת לפני גיל זה.

למיעוט הבנתינו - לגבי התינוקות, ואולי גם הילדים, ההסבר הוא שהם היו נשמה שהיתה צריכה להשלים משהו בעולם הזה והגיעה לכאן לצורך כך.

כמובן שאין זה מקטין מכאב החברים הסובבים וזה אתגר גדול עבורם להבין ולהתגבר ולהמשיך לעשות דברים טובים וחשובים בעולם הזה.

בברכה ובהצלחה

דוד לוי