מה לעשות ?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/12/17 22:44 יב בטבת התשעח

שאלה

שלום למורנו ורבנו !

החלטתי שכבר נמאס לי !!!!!!!!

אני כבר קרוב לשנה כל תפילה כל יום כל הזדמנות לבקש והזדמנות של עת רצון

כמו פתיחת ההיכל, תפילה, השעה התשיעית, עשרת ימי תשובה,

והרבה סגולות ובכיות וממש ממש שפכתי את הדם שלי !!!!!! והעינים שלי כבר נהיו רכות מהבכיות בשביל שאני יזכור את התורה וכמה שאני חוזר על הלימוד וכמה שאני בוכה ומתפלל

כל מה שאני לומד אפילו שאני חוזר 10 פעמים תוך שבועיים בערך אני שוכח

ולא שאני לומד דקה והולך יושב שעות ברצף ולומד בתענית דיבור לומד הרבה מוסר

לא מכניס לפי מעדנים למעט בשבתות וימים טובים ור"ח

וברור שלא מכניס טרפות אוכל הכל כשר ולא אוכל כימעט שום פירות (בגלל התולעים)

מקפיד בהכל. ושום דבר אני עדיין שוכח הכל

ודאי שה' אוהב אותי אבל זה נראה כיאלו ה' שונא אותי ורוצה רק לרעתי!!!!!!!!!!!!

ופשוט נמאס !!!

רוצה את דעת מורנו ורבנו בנושא זה !

תשובה

שלום צדיק.

מאוד מאוד חשוב לזכור ולהזכיר לעצמך כל הזמן מה המטרה שלנו בעולם - לעשות רצון ה' ולהידבק בו.

ומי עושה את זה יותר ממך?

אתה לומד המון תורה.

חוזר עוד ועוד.

לומד מוסר.

ממעט בהנאת העולם הזה.

ועוד ועוד.

מעלתך גבוהה מאוד.

חס וחלילה לחשוב את מחשבת הפיגול הזו שכתבת על היחס של ה' אליך.

לפי מה שאתה מתאר, אתה אחד הבנים היותר אהובים לפני ה'. שהרי בתחום המאמץ אתה משקיע המון. ובאשר לתחום התוצאות? זה לא מוטל עליך.

אחרי כל זה, כמובן שיש עניין להשתדל גם לזכור את הלימוד, ולכן צריך להתייעץ עם הרבנים בישיבה שלך, ואם לא מקבלים משם סיוע אז עם רבנים אחרים, או לחפש בחנות ספרי קודש ספרים על דרכי החזרה והזיכרון.

אבל הכי חשוב זה לעבוד את ה' בשמחה. ולכן תמשיך ללמוד ולעבוד את ה' עם הרבה שמחה. תתפלל גם על זיכרון התורה, אבל רק במידה שלא פוגמת בשמחת עבודת ה' שלך.

ובע"ה תזכה לעלות עוד מעלות רבות בתורה וביראה.

אשריך