מה זה כי אמילם - פירוש תהילים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 11/11/17 20:18 כב בחשון התשעח

שאלה

היי , תודה על תשומת ליבך , אתה עושה עבודת קודש!

היום קראתי מתוך התהילים את פרק קיח ,

ובו המשפט "סבוני כדבורים דעכו כאש קוצים בשם ה כי אמילם "

פירוש המשפט נורא עניין אותי , חיפשתי בגוגל אך לא מצאתי ,תשובה לשאלה

אשמח אם תוכל לענות לי על השאלה ולהסביר לי את פירוש המשפט .

תודה שלמה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום,

תודה על הפרגון, חיזקתני. יישר כח.

הנה פירוש המצודות על הפסוק:

סבוני כדבורים- אף כי סבבו אותי כדבורים הללו אשר יסבבו כלי מלא מדבש, דועכו. אף אם כיבו גחלתי כאש מעצי הקוצים (הכבים מהר) ורצונו לומר: אף אם הגויים הרגו רבים מישראל, עם כל זה, אבטח בשם ה'.

ופירוש המלבי"ם:

סבוני, וגם בפעם השלישית שסבוני כדבורים העוקצים, ודעכו כאש הבוער בקוצים כן נשרפו כולם. וזה היה בשם ה' כדי שאמילם.

אמילם - אהרוג אותם (מלשון אלמנה).

במילים שלי: הגויים סבבו אותי וחגו סביבי כמו דבורים שמחכים לדבש, הגויים הרגו בי כמו אש בשדה קוצים, ועם כל זה, אני בוטח בה' שיום יבוא ואשמידם עד כלותם.

בהצלחה בלימודך!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן