לקיחת תפילין לחו"ל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/03/18 20:59 כד באדר התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב. מחר בבוקר אני טס לחו"ל לשלושה ימים ומתכוון לקחת איתי את התפילין. א. האם מותר לשים אותם במזוודת יד שעולה למטוס? (שמתגלגלת כל הרצפה)

ב. האם מותר להניח תפילין בחדר במלון (שהוא רק חדר שינה, ובלי מזוזה)

ג. האם מותר בכלל לישון במלון בלי מזוזה? כי מצד אחד אומרים שאין לישון אפילו לילה אחד בלי מזוזה, ומצד אחד שאם זה פחות משלושים יום לא צריך מזוזה. אז לא ברור לי. תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

א. מותר

ב. מותר

ג. מותר. רק אם דר שם יותר משלושים יום חייב במזוזה. לילה אחד בלי מזוזה זה בארץ ישראל בבית שלו או בבית שהוא שוכר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן